Tatlı tüketimine dikkat edin. Ramazan bayramında ikram edilen baklava şerbetli tatlılardan uzak durun. Tüketilen fazla miktarda şeker özellikle sıcak havalarda hamileler için tehlikeli olabilmektedir. Bayramlarda her misafirlikte ikram edilen baklava, çikolata ve pastaların aşırı tüketimi gebelerde; gaz, hazımsızlık, mide bulantısı gibi olumsuzluklara neden olabilir. Az miktarda sütlü tatlılar tüketile bilir.
Bol bol sıvı tüketin. Gebelik döneminde sıvı alımı hem anne hem de bebek sağlığı için çok önemli. Bayramın yılın sıcak dönemine denk gelmesi, su tüketiminin önemini daha da arttırmaktadır. Yetersiz su tüketimi, vücutta elektrolit dengesini bozacağından baş dönmesi, yorgunluk halsizlik gibi şikayetleri beraberinde getirir
Fazla çay, kahve tüketmeyin. Çay, kahve yerine doğal ve katkı maddesi içermeyen ıhlamur, kuşburnu, papatya, nane – limon gibi bitki çayları tercih edilmelidir. Eğer gittiğiniz yerlerde bu bitki çayları bulunmuyorsa su ya da maden suyu tercih etmelisiniz.
Yemeklerin yanında asitli içecekler ve meyve suları yerine, ayran veya az şekersiz kompostolar tercih edin.
Yağlı yiyeceklerden kaçının, öğünlerde salata, sebze yemeği gibi posa içeriği yüksek yiyeceklere yer verin. Ana yemeklerin yanında sunulan pilav, makarna tüketmeyin.
Küçük porsiyonlar şeklinde beslenin, ara öğünlerde kuru meyve, süt, ayran tercih edin.
Bayram süresince spor yapmayı ihmal etmeyin.